OM VILLA DAGMAR

Villa Dagmar ägs av Hotel Diplomat AB och dess fyra delägare – Anna Cappelen, Sune Malmström, Lovisa Malmström och Linda Malmström Grassman. Anna Cappelen och Sune Malmström är tillsammans verksamma i driften av hotellverksamheten. VD för bolaget är Charlotta Olsson och ordförande är Fredrik Cappelen.

Grundarna av Villa Dagmar, familjen Malmström, är de framgångsrika ägarna av Hotel Diplomat sedan 1960-talet. Deras långa erfarenhet och passion av att skapa minnesvärda hotellupplevelser har gjort dem till några av de ledande aktörerna inom Sveriges turism och besöksnäring. Villa Dagmar inbjuder till en levande och eklektiskt atmosfär, där hela historien syns i detaljerna.

VÅR HISTORIA - VEM ÄR DAGMAR?

Inspirationskällan till Villa Dagmar kommer från en person inom ägarfamiljen, Dagmar Bergsten; en modern, världsvan och nyfiken person, med passion för resor, kultur och den sociala scenen.

Dagmar Bergsten var en kvinna som uppskattade de fina sakerna i livet. Hon reste ofta utomlands med sina vänner, njöt av det klassiska köket från Medelhavet och att hämta inspiration från de stora konstnärerna som dominerade Europa under tidigt 1900-tal. Hon var inspirerad av starka kvinnor såsom Karin Larsson, Sonia Delaunay, Helle Nice, Gertrude Stein, Hilma af Klint, Peggy Guggenheim and Kiki De Montparnasse – visionärer som stod för kultur, intellekt och modernitet.

”Med Villa Dagmar får Hotel Diplomat en syster med rötter i en stolt och ansedd hotelltradition. Samtidigt är det ett hotell som skriver sin egen historia med nya idéer och koncept. Vi har särskilt tänkt på de mest kräsna resenärerna som ställer höga krav på kvalitet och bemötande. För oss, som vuxit upp i en hotellägarfamilj, känns det extra roligt att få lägga grunden till en ny institution i Stockholm. En pulserande och exklusiv mötesplats för såväl världsresenärer som Stockholmare – precis som Dagmar själv hade önskat”

 – Anna Cappelen, delägare Hotel Diplomat, Villa Dagmar & Villa Dahlia.

Namnet Villa Dagmar har sitt ursprung i Karl och Dagmars privata bostad i Båstad, ett klassiskt och elegant hem omgivet av en vacker rosenträdgård. Villa Dagmar, då som nu, var en flykt från den livliga staden, en eklektiskt och mysig plats där vänner och familj samlades under 1920-1930-talet. Villan fylldes med färska blommor och dekorerades med den omfattade konstsamlingen som paret förvärvade under långa resor, genom Europa men också Egypten. I deras samling var verk av gamla flamländska och italienska mästare samt franska möbler och skulpturer från 1700- och 1800-talet. Boendet inspirerades av Villa D’Este i Rom och av Villa San Michele i Capri, som byggdes av den världsberömda författaren Axel Munthe. Axel, som var drottning Victorias läkare och förmodligen älskare, bodde på Nybrogatan 25 – 27, där Villa Dagmar ligger idag.

Boka rum