Fyra restauranger du inte får missa på Östermalm

På fantastiska Östermalm finns det ett otroligt generöst utbud av barer och restauranger. Stadsdelen är känt för sina exklusiva butiker, anrika fastigheter och vackra sevärdheter. Här har vi listat fyra restauranger av högsta kvalitet som du absolut inte får missa när du besöker Stockholm.

 

Ling Long

Riddargatan 6, Östermalm

Innovativ asiatisk share-food med spännande smaker

Ling Long är en modern asiatisk restaurang med internationell touch, som andas familjär stämning. Störst vikt ligger på vegansk och vegetarisk mat med spännande smaker. Här serveras rätter med innovativa och explosiva smaker i mindre rätter (share-food), som är gjort för att fördelas mellan sällskapet. Inspirationen i köket kommer från Sichuan-provinsen i Kina, Singapore och Bali. I deras bar finner du även spännande cocktails. Restaurangen ligger i anslutning till Story Hotel.

 

Pas d’Art

Biblioteksgatan 6-8, Östermalm/Norrmalm

Fransk bistro i hänförande atmosfär

Mitt på Biblioteksgatans shoppinggata hittar du Pas d’Art som serverar klassiska franska välsmakade bistrorätter i en färgsprakande och unik miljö. Restaurangen påminner om ett livfyllt konstutrymme med ett kreativt och unikt kök med inspiration hämtat från Frankrike. I baren finner du också flera av deras festliga signaturdrinkar.

 

Copine | Jim&Jacob

Kommendörsgatan 23, Östermalm

En fransk avslappnad favorit

Östermalmskrogen Copine (flickvän på franska) öppnade under 2019 och har en stor kärlek för matkulturen. Denna härliga restaurang hämtar primärt sin inspiration från södra Europa och fokuserar på medelhavsmat och barhäng i en skön och avslappnad miljö. Här är vällagad och spännande mat en självklarhet. Är ni ett större sällskap går det även att boka Copines chambre séparée för en kulinarisk kväll tillsammans.

 

Villa Dagmar

Nybrogatan 25-27, Östermalm

En gastronomisk upplevelse med prisade kockar

I Villa Dagmars restaurang förenas gastronomi, hjärta och höga ambitioner med en varm och personlig service. En förstklassig restaurangupplevelser med två av Sveriges mest prisade kockar. Medelhavsfusion, samtida matlagning och The Real New Nordic är några av ledorden. Restaurangen är populär, modern, eklektisk och har en tydlig internationell atmosfär.

Villa Dagmar erbjuder även brunch på lördagar, söndagar och röda helgdagar.

Boka bord eller boka rum. Varmt välkommen!

 

Erbjudanden & paket

På Villa Dagmar har vi specialerbjudanden och hotellpaket