Upptäck Fjäderholmarna i sommar

Med sommaren runt hörnet vill vi tipsa om en perfekt utflykt för både gäster och stockholmare – en tur till Fjäderholmarna. Denna vackra ö ligger bara en kort båttur från Nybroviken vid vårt systerhotell Diplomat och erbjuder en idyllisk tillflyktsort fylld med aktiviteter, god mat och natursköna vyer. Ta del av våra tips och råd vad Fjäderholmarna har att erbjuda.

 

Vad kan man göra på Fjäderholmarna

 

Aktiviteter

Fjäderholmarna är kända för sina många aktiviteter som passar både stora och små. Här är några av våra favoriter:

Fjäderholmarnas Krukmakeri och Café
Här kan du prova på att dreja din egen keramik eller köpa vackra handgjorda föremål. Perfekt för en kreativ stund med en kopp kaffe vid sidan.
Kontakt: +46 8 716 66 18

Kastellet
Upptäck Fjäderholmarnas historiska försvarsanläggning. Det är en spännande plats för barn och vuxna som gillar historia och gamla byggnader.
Kontakt: +46 8 123 456 78

Fjäderholmarnas Rökeri
Här kan du se hur rökt fisk och andra delikatesser tillverkas. En kulinarisk upplevelse som också ger möjlighet att köpa med sig färska godsaker.
Kontakt: +46 8 654 77 88

 

Restauranger

Efter en dag full av aktiviteter är det dags att njuta av god mat. Fjäderholmarna har flera utmärkta restauranger som serverar allt från klassiska svenska rätter till moderna kulinariska upplevelser.

Rökeriet Fjäderholmarna
Här serveras rökta specialiteter och färska skaldjur direkt från Stockholms skärgård. Bland favoriterna finner du rökt lax och färska räkor.
Kontakt: +46 8 716 50 22

Fjäderholmarnas Krog
En förstklassig restaurang med en fantastisk utsikt över vattnet. Perfekt för en romantisk middag eller en trevlig lunch med familjen.
Kontakt: +46 8 718 33 55

Fjäderholmarnas Bryggeri
Om du gillar öl, är detta stället för dig. Bryggeriet erbjuder rundvandringar och provsmakningar av sina egna brygder, samt en mysig restaurangdel.
Kontakt: +46 8 545 122 33

 

Hur tar man sig ut till Fjäderholmarna

Att ta sig till Fjäderholmarna är enkelt och bekvämt. Båtar avgår regelbundet från flera platser i Stockholm och resan tar bara cirka 30 minuter.

Strömma Kanalbolaget
Erbjuder dagliga turer från Nybrokajen till Fjäderholmarna. Båtarna går varje timme under högsäsong.
Avgångsplats: Nybrokajen, Stockholm
Kontakt: +46 8 587 140 00

Waxholmsbolaget
En annan populär operatör som kör till Fjäderholmarna med flera avgångar per dag. Perfekt för en spontan utflykt till skärgården.
Avgångsplats: Strömkajen, Stockholm
Kontakt: +46 8 679 58 30

Fjäderholmslinjen
Direktbåt från Slussen till Fjäderholmarna, med avgångar var 45 minut under sommaren.
Avgångsplats: Slussen, Stockholm
Kontakt: +46 8 24 30 90

 

Vi på Villa Dagmar hoppas att du får en underbar dag på Fjäderholmarna. Om du som hotellgäst hos oss behöver hjälp med att boka båtbiljetter eller vill ha fler tips, tveka inte att fråga vår vänliga personal. Trevlig resa!