DAGGES

Vår mysiga vinbar Dagges, med en separat ingång från livliga Nybrogatan, är öppen från morgon till sen kväll med ett brett urval av mat och dryck. Njut av livets enkla nöjen med oss – oavsett om du är ute efter en avslappnad frukost, en kaffe att njuta av mellan möten, en snabb och god lunch, eller ett glas vin för att avsluta din dag med, är Dagges den perfekta platsen.

I hotellets karismatiska vinbar Dagges har våra sommelier samlat exklusiva viner från vår bevarade vinkällare på hotellet. Vinkällaren på Villa Dagmar är ett uttryck för hantverk, med målet att väcka nyfikenhet och uppmärksamma viner av hög kvalitet från mindre kända regioner än de klassiska.

”Vi erbjuder klassiska viner från regioner som Chablis, Sancerre, Bourgogne och Bordeaux, men även exceptionellt goda viner från bland annat Galicien, Alto Adige, Jura och Duoro, för den som vill utforska vinvärlden och upptäcka, förhoppningsvis, nya favoriter”

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag  08.00 – 14.00
Onsdag – Fredag  08.00 – Sent
Lördag 12.00 – Sent

Meny

IDÉN BAKOM VÅRA VINLISTOR

Inspirationen till vår vinlista är hämtad från ”Sommeliers guide to exploring new wines”, vilket grundar sig i att i takt med att vinvärlden växer ser vi viner av mycket hög kvalitet komma från mindre kända delar av världen och andra regioner än de klassiska. I vår vinbar Dagges fokuserar vi på högkvalitativa viner, där tonvikten ligger på viner från tre länder, Frankrike, Spanien och Italien. I Dagges strävar vi efter att lyfta viner från så många som tio olika regioner. Vi håller också uppdaterade för att erbjuda variation på vinerna för att hålla det intressant för våra stamgäster.

STAR WINE LIST

Vi är oerhört glada över alla fina utmärkelser, publiceringar och recensioner vi har tagit emot för våra vinlistor på Villa Dagmar. På mindre än ett år blev vår stora vinlista nominerad i dubbla kategorier i ”Star Wine List of the year Sweden”. Därefter blev vi även tilldelade dubbla Silver Stars i kategorierna ”Best Medium Size Wine List Sweden”, Best Sherry Wine List Sweden” och ytterligare nomineringar i vinlistor med mellan 200 – 600 artiklar i vinlistan.

Läs mer