DAGGES

I hotellets karismatiska vinbar Dagges har vår chefssommelier Rasmus Klintberg samlat exklusiva viner från vår bevarade vinkällare på hotellet. Vinkällaren på Villa Dagmar är ett uttryck för hantverk, med målet att väcka nyfikenhet och uppmärksamma viner av hög kvalitet från mindre kända regioner än de klassiska.

”Vi erbjuder klassiska viner från regioner som Chablis, Sancerre, Bourgogne och Bordeaux, men även exceptionellt goda viner från bland annat Galicien, Alto Adige, Jura och Duoro, för den som vill utforska vinvärlden och upptäcka, förhoppningsvis, nya favoriter”, säger Rasmus Klintberg.

Välkommen in och utforska vinvärlden med oss. Ta plats i baren eller i någon av sofforna och låt oss guida dig genom vårt breda utbud av utmärkta viner tillsammans med noggrant utvalda aperitivo och charkuterier.

”NOT YOUR USUAL THURSDAY” PÅ DAGGES

Vin och pizza är en kombination som för människor samman. Den sista torsdagen i månaden, bjuder vi in till ”Not your usual Thursday” på Dagges, där bra musik, härligt sällskap, utsökt mat och exklusiva viner smälter samman.

Meny

IDÉN BAKOM VÅRA VINLISTOR

Inspirationen till vår vinlista är hämtad från ”Sommeliers guide to exploring new wines”, vilket grundar sig i att i takt med att vinvärlden växer ser vi viner av mycket hög kvalitet komma från mindre kända delar av världen och andra regioner än de klassiska. I vår vinbar Dagges fokuserar vi på högkvalitativa viner på glas. Vi har minst 90 viner på glas där tonvikten ligger på viner från tre länder, Frankrike, Spanien och Italien. I Dagges strävar vi efter att lyfta viner från så många som tio olika regioner. Vi håller också uppdaterade för att erbjuda variation på vinerna för att hålla det intressant för våra stamgäster.

Utforska våra vinlistor

LÄR KÄNNA VÅR SOMMELIER RASMUS

Vår chefssommelier Rasmus Klintberg har många års erfarenhet av branschen och gedigen kunskap. Han började sin sommelierkarriär på Michelin-belönade restaurangen Aloë, som har prisats med flera utmärkelser. År 2017 blev han chefssommelier på Aloë och nominerad av Livets Goda, Sveriges största vinmagasin, som en av 4 nominerade till titeln ”Årets Rising Star”. Grundarna till Aloë, är de prisade kockarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson, som även har grundat och ansvarar för mat- och dryckesupplevelserna på Villa Dagmar.

STAR WINE LIST

Vi är oerhört glada över alla fina utmärkelser, publiceringar och recensioner vi har tagit emot för våra vinlistor på Villa Dagmar. På mindre än ett år blev vår stora vinlista nominerad i dubbla kategorier i ”Star Wine List of the year Sweden”. Därefter blev vi även tilldelade dubbla Silver Stars i kategorierna ”Best Medium Size Wine List Sweden”, Best Sherry Wine List Sweden” och ytterligare nomineringar i vinlistor med mellan 200 – 600 artiklar i vinlistan.

Läs mer