Villa Dagmar

KONST

 I hotellets hjärta skapar vi en levande samlingspunkt för konst i nära samarbete med ledande kuratorer.

Mirja Ilkka
13 oktober – February 2022

Jag är glad att få presentera In My Garden, en soloshow med Mirja Ilkka. Utställningen visas från onsdagen den 13 oktober och kan ses fram till februari 2022. Utställningen innehåller verk som är unika och mestadels äggoljetempera på duk.

Lovisa Malmström
Art Curator

Mirja Ilkka

Mirja Ilkka
Född år 1981 i Virrat, Finland.

Typiskt kan vara att jag målar döda insekter på ett fönster i Chamonix snarare än Mont Blanc som jag kom dit för att måla. Mirja Ilkka började måla med sin mormor i ung ålder, med en passion för måleri tog hon examen från University of Art and Design Helsingfors. Ilkka utnyttjar både klassiska måleriets manér och bryter traditionella gränser med sina motiv. Ilkas motiv återfinns i naturen såväl som från minnen, och att utforska ämnet är centralt i processen. Efter att noggrant ha studerat ämnena tar de sen sin egen väg.

”Jag målar tills det känns något och då slutar jag. Måla är att vara på väg någonstans, titta, lukta, möta människor, överraskningar. Alltid men aldrig redo. Om du har tur känner du ibland att det är tillräckligt.”

CV

konstutställning stockholm

 Detail of painting ”In My Garden” av Mirja Ilkka

In My Garden

Att måla är som en trädgård, mycket jobb. De flesta fröna är som idéer i ditt huvud. Du måste planera inför vad du behöver äta nästa vinter. Du tar pauser, några vänner kommer förbi. Växter, många vissna på väg till komposten, men ibland dyker så en ros upp. Å andra sidan är trädgården en metafor för paradiset. Himmel och helvete. Av jorddoften i dina händer omges du av det osynliga. Jag är intresserad av vad jag kan hitta för nytt ur olika nyanser från det klassiska motivet i konsthistorien, naturen.

Mirja Ilkka 4.10.2021

Prislista

För mer information vänligen kontakta:

Lovisa Malmström
Lovisa@department.nu
070713 61 22

 

Restaurang Villa Dagmar

Visas fotoverk av Martin Sundström

Martin Sundström

Fotoverk och prislista

För mer information vänligen kontakta Lovisa Malmström.

 

History

Rehnsgatan3
6 maj – 6 oktober
2021

konstutställning stockholm

Hotellets första utställning görs i samarbete med Rehnsgatan3 som har kurerat utvalda konstverk i respons till hotellets kontext. Medverkande konstnärer är Jutta Koether, Mathieu Malouf, Diamond Stingily och Maggie Lee.

Läs mer

konst stockholm

Rehnsgatan3 grundades 2015 av Beata von Oelreich och producerar konstnärs drivna projekt. Dessa har varierat från måleri och skulptur till video och performance. Under våren 2021 ger Rehnsgatan3 ut en skiva med konstnären Emily Sundblad.

Rehnsgatan3

För mer information vänligen kontakta:

Lovisa Malmström
Lovisa@department.nu

Beata von Oelreich
mail@rehnsgatan3.com