TIDIGARE UTSTÄLLNING

Mirja IIkka
13 oktober – 22 februari
2021

In My Garden, en soloshow med Mirja Ilkka. Utställningen visades på hotellet mellan perioden 13 oktober och 22 februari år 2021. Utställningen innehöll unika verk och mestadels äggoljetempera på duk.

Mirja Ilkka föddes år 1981 i Virrat, Finland. Mirja började måla med sin mormor i ung ålder, med en passion för måleri tog hon examen från University of Art and Design Helsingfors. Ilkka utnyttjar både klassiska måleriets manér och bryter traditionella gränser med sina motiv. Ilkas motiv återfinns i naturen såväl som från minnen, och att utforska ämnet är centralt i processen. Efter att noggrant ha studerat ämnena tar de sen sin egen väg.

”Jag målar tills det känns något och då slutar jag. Måla är att vara på väg någonstans, titta, lukta, möta människor, överraskningar. Alltid men aldrig redo. Om du har tur känner du ibland att det är tillräckligt.”

 

”In My Garden” av Mirja Ilkka

Att måla är som en trädgård, mycket jobb. De flesta fröna är som idéer i ditt huvud. Du måste planera inför vad du behöver äta nästa vinter. Du tar pauser, några vänner kommer förbi. Växter, många vissna på väg till komposten, men ibland dyker så en ros upp. Å andra sidan är trädgården en metafor för paradiset. Himmel och helvete. Av jorddoften i dina händer omges du av det osynliga. Jag är intresserad av vad jag kan hitta för nytt ur olika nyanser från det klassiska motivet i konsthistorien, naturen.

Mirja Ilkka, 2021.04.10

Prislista
Mer information

 

För mer information vänligen kontakta:

Lovisa Malmström
Lovisa@department.nu
Tel: +46707136122